Oldalak

A nyúlon túl II.

Sziasztok!
Egyszerűen ki kell adjam magamból itt az elején, hogy elképesztően szeretem a gyülekezetemet!
Gyülekezetünk tábort szervezett szerdától vasárnapig. Azaz a vezetők szervezték, mi csak élveztük a gyümölcsét. Nagyon jó volt, feltöltődtünk Anival mind lelkileg, mind szociálisan:)
Hálás vagyok a Mindenhatónak, hogy ennyire figyel ránk és a szükségleteinkre, ennyire szeret minket, tudja mire van szükségünk a mindennapi harcokhoz. Aki keresi, megtalálja. hát a gyülekezetem ilyen. Keresi. Köszönöm Istenem!

De térjünk rá a tárgyunkra, mely jelen esetben egy combjától és gerincétől megfosztott, csonka rágcsáló.

Nyulunk megmaradt alkotórészei, melyek noha nem a legnemesebbek de bizonyára a legízesebbek, fő fogásunk alapját fogja képezni. Ki ne ismerné az alapszabályt: "minél közelebb van egy izom a csonthoz, annál ízletesebb...". Nem jöttem rá miért, de valóban így van.



A fogásunk a következő:
Tejszínes, tárkonyos tapsifüleslé

Hozzávalók:
- 2 fej vöröshagyma
- 1 nyúl (comb, hátszín nélkül)
- 3 szál sárgarépa
- 1 kisebb zeller
- tárkony
- majoranna
- kis doboz tejszín
- 1 citrom leve
- só, bors


 Hagyma pirítás kis lángon, sózással.
Íme a nyúl részekre szedve. Volt hozzá máj, tüdő, vese:)
Felvágjuk a répát, zellert, és aki akar tehet bele fehérrépát is, nekem nem volt itthon...
 Ha megpirult a hagyma bele a zöldség...
 ...és pirítjuk.
 Majd néhány perc múlva belemegy a hús is. Fehéredésig piruljon, de ha oda kap picit, akkor igazán finom lesz. Só, bors.
 Felöntjük vízzel.
 És a majoranna, tárkony.
 Főzzük legalább 1-1,5 órán át, addig amíg a hús könnyen leválik a csontról.
 Ekkor kivesszük a husikat, és lecsontozzuk kézzel. A levest pedig én szeretem átturmixolni.
 Előtte...
 ...utána.


 A csonttalan husi...


 Beleöntjük a tejszínt, a husit visszatesszük és rottyantunk.

Végül mehet bele a citromlé.

Jóétvágyat, hajrá nyúl!


Üdv:
Matyi

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése