Ez most egy két részes post lesz. Egy kedves kis nyúlról fog szólni.
Ebben a részben megnézzük mit tehetünk, ha éppen a legfinomabb részeit szerezzük be a nyulacskánknak.
A jelmondat a következő:
"Egy nyúlpörkölt rendel..."
1:03 percnél figyeljetek!
Ezeken a napokon - amikor az égen megjelenő hidrogéngömb magfúziója során plazmafizikai és magnethidrodinamikai kísérleteket tudunk egy egyszerű zokni-szandál kombóval végrehajtani - nemhogy főzni nincs kedve az embernek, de még néha enni sem. Na jó, azt azért igen, csak nem mindegy mit. A kedves, prémes állat, mely állítólag tavasszal tojásokat rak, az embernek ilyenkor az eszébe se jutna másképpen, hacsak nem kapott volna egyet Petitől.
De kapott.
És milyen jó, hogy kapott!
Így hát nemcsak eszébe jutott, hanem ez a mondat hagyta el elpilledt, melegtől bágyadt szájnyílását:
"Meg kéne csinálni azt a nyulat..."
Tehát van egy egész, szépen kikészített nyulacska májjal, tüdővel, szívvel.
Fogta hát a ház ura és kifilézte a nemesebb részeit, így a combot, gerincet. Képezze hát ez a vonatkoztatási alapot. Innentől felgyorsultak az események.
Hozzávalók:
- 2 vöröshagyma
- "egy kanál zsír" (spoon-of-fat)
- 3-4 evőkanál pirospaprika
- egy kis pohár tejföl
- 1 evőkanál liszt
- víz
Apróra vágott hagymát pirít zsíron, és sózza.
A húst is apróra vágjuk.
Egy kis kevergetés után bele a nyuszi, és fehérre pirítjuk.
Aztán felöntjük vízzel. Annyival amennyi szószt szeretnénk a pörköltünkhöz.
Szépen átkevergetjük, és lefedjük. Egy órán keresztül főzzük, de elég 50 perc is.
Lustaságom, és Ani "éhes vagyok!!" nyöszörgése a galuska helyett tészta köretet eredményezett.
Mindenkinek ajánlom, hiszen kb. 15 perc munka van vele, és nem rossz!
Üdv!
Matyi
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése