Oldalak

Édes-savanyú oldalas

Nemrég jöttem rá, hogy nem csak másnak írom ezt a blogot, most már magamnak is, már többször is volt, hogy innen néztem le egy receptemet. Elég szétszórt vagyok, és így a jobb receptjeim meglesznek online:)


Ehün a következő: ez egy olyan recept amit nem szégyellek kipostolni. A kínai bordá(já)t egy átalakított formában tárom elétek, utólag jöttem rá, hogyan lehetett volna sokkal jobb. A recept alapjai Gordon Ramsay angol séftől erednek, aki egy őrült idegzsába - önmagát képtelen kontrollálni a konyhába, mindenkit cudarul a földig hord, és semmi sem elég jó neki amit nem ő készít -, de zseniális. Képzelem mit mondana az én verziómról...

Kedves Petra ellátott Angliából egy halom szuper szósszal, fűszerrel az Ázsiai kontinens ízvilágából. Érdekes, hogy nyugatra kell menni - keleti dolgokért:) Persze itthon is lehet kapni biztos, de Veszprémben nem tudok ilyen helyet. Ami ebbe a receptben extra hozzávaló csak egy kis csiliszósz, amihez mindenhol hozzá lehet jutni (de nem ahhoz amit én használtam!!).



-          1 egész oldalas
-          1 ujjnyi gyömbér
-          2 fej fokhagyma
-          4-5 evőkanál méz
-          1 teáskanál almaecet
-          kevés fehérbor
-          csillagánizs (elhagyható)
-          fahéj
-          olívaolaj
-          só, bors




Először is egy szép csendélettel indítottamJ













Ezt a csilit skubizzátok!! Irtó finom magában is!













 A fokhagymát a kés lapjával kissé megroppantjuk, levágjuk a szármaradványt, így pillanat alatt meghámozzuk.
Gyömbért nagyvonalúan meghámozzuk, és száliránnyal merőlegesen szeleteljük. 
 Így ni!

 Húsra rá, amit előzőleg sóztunk, és feldaraboltunk a csontok között. Lehetőleg minél kisebbre, így jobban átjárja az íz. (én nagyra vágtam..:)
 Csillagánizs,...
 ... fahéj,...
 ... csili,...
 ...már most nagyon jó illata van.
 Rácsurgatjuk a mézet,...
 ...olívaolajat,...
 ...és kézzel belemaszírozzuk. Mehet a hűtőbe legalább 1 órára, de ha megtehetjük, akkor 24 az sokkal jobb döntés. Megéri érlelni.
 Olívaolaj a tepsibe, ezt a gázra rá, és felforrósítjuk rendesen.
 A húsok minden oldalát megpirítjuk, miután lesimítottuk róluk a pácot.
 Itt nekem megint az idő volt az ellenségem, így csak ennyire tudtam megpirítani, de a húsok akkor érzik igazán jól magukat, ha a külsejük sötét barnaJ
 Ráönt a páclé, egy kis bor alá, és sütőbe vele (180 fok)! Sajnos megint hibát követtem el itt. Mivel nem volt 3 órám a sütésre (amit egyébként ajánl az öreg Gordon) nem fedtem le. Ha kevesebb időnk van, ajánlom a magasabb hőfokot (200), és alufóliát.
 A kis édesek - dolgozik a hő.

 30 percenként lessük meg, és ha megbarnult a teteje, forgassuk meg.

 Itt már kezd egész szép lenni...

 ...nem csodás? Kell neki fólia alatt 1 és fél óra (szerintem ez reális), ezután fólia levétele után addig barnítsuk, míg nem szégyelljük. Az enyim ilyen lettJ


A végeredmény lebilincselően szép, és finom! Rizzsel jó! Sajna nekem az időhiány miatt nem esett le a csontról a hús, de szépen átsült. Én mégis azt mondom, úgy a legjobb, ha belül vajpuha, kívül pedig ropogós és karamellizálódott a méz…hmmm!


 Mindenkinek ezzel a szép kilátással kívánok szép hétvégét a Matyikonyhából!

Üdv:
Matyi

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése