Oldalak

Csirkemell aszalt szilvával

Sziasztok!



E  kellemes étek elkészítése után jöttem rá, hogy érdemes lenne ide a receptje...sajnos fotók közben nem készültek, de nem is olyan ördöngős, hogy mindenképp kellenének hozzá.



Hozzávalók:
- 2 egész csirkemell
- 6-8 db nagy aszalt szilva
- 1 kanál zsír
- kevés olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- bors, só, gyömbérpor
- 1 kg krumpli


A csirkemelleket kifiléztem, merthogy csontosat szoktam venni, akkor a csontos részét leves alapba kiválóan fel lehet használni.

Bepácoljuk:  egy kis olívaolajba sót, borsot, gyömbérport, és a lustábbak kedvéért egy kis fokhagymaport keverünk (frissel jobb). Ezzel a szeletekre vágott mellfilét jól bedörzsöljük, melléje tesszük az aszalt szilvát, majd hűtőbe egy fél órát legalább.
Mindenki kísérletezzen a fűszerekkel, rengeteg kombináció van!

A krumplit közben meghámozzuk, felszeleteljük (hasábozzuk, vagy ahogy szeretjük), és feltesszük főni sós vízben. Ha megfőtt, egy nagy tepsibe zsírt teszünk, és sütőt bekapcsolva elolvasztjuk a tepsiben. Egy pár perc múlva a félig megfőtt krumplit (attól függően, milyen fajtát vettünk nem kell neki több, mint 6-8 perc forrás után) leszűrve ráöntjük a tepsire, mely kellemes sercegő hangot hallatva kiegyenlíti a tepsi és a krumpli közötti feszültséget. Megsózzuk. De nem ám olyan ímmel-ámmal!


A sütőben 20 percenként azért keverjük át a krumplit, kell neki legalább egy óra! Én úgy szeretem, ha megpirul és ropogós lesz itt-ott.:)

A husit a hűtőből kivéve egy kisebb tepsibe a krumpli fölé helyezzük egy kis zsírral alatta, hogy azért ne legyen "túl" száraz:)
Kb 40 perc alatt készre sül, és élvezhetjük! Jóétvágyat!


Üdv:
Matyi

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése