Oldalak

Székelykáposzta



Sziasztok!

Hát végre rászántam magam, hogy egy tavaly elkészített kaját feltegyek a blogba. Mostanában a körülmények alakulása a blogírásnak nem kedvezett, de legfőképpen a saját hozzáállásom. De ennek vége!
Most nekiállok. A 2013-as év a blogírás éve lesz! Rengeteg, bennetek felmerülő kérdésre fogok remélem választ adni. Pl.:

Hogy lehet birkavesével földrengést megelőzni?



Nagyon egyszerűen, végy...

- 1 kg sertéshús kockázva (lapockát vettem, az volt a legolcsóbb...)
- 3-4 fej vöröshagyma
- 5-6 gerezd fokhagyma
- ízlés szerint füstölt szalonna
- 1 kg savanyú káposzta
- 1 nagy doboz tejföl
- só, bors, pirospaprika, babérlevél

Megmossuk a káposztát (én most nem tettem, és túl savanyú lett, régebben egy kevésbé savanyú káposztával tökéletes lett mosás nélkül), és felkockázzuk a húst, hagymát...


  ...a szalonnát meg ízlés szerinti szeletkékre:)
 Fokhagyma vagy paszír, vagy apróra vág.
 Elkezdjük pirítani a szalcsit, majd hozzátesszük a hagymuszt, és megsózzuk.
 Hát ezt vettem, de nem az igazi...

 Ha a hagyma üveges, mehet a hús.
Ha a hús fehérre pirult, mehet a pirospaprika jó BŐVEN! Ne felejtsük el lehúzni a tűzről a lábost.

4 evőkanállal tettem bele:)
 Felöntjük vízzel pár másodperc után. A bors és babérlevél is belemehet már.

 Kis lángon főzzük 30 percet forrás után.











Nekem így nézett ki utána.
Egy kanállal kimerünk a forró léből...


 ...és belekevergetjük lassan a tejfölbe


Összerottyantás után jó étvágyat, friss kenyérrel az igazi!











Biztos vagyok benne, hogy ahány ház annyi székelykáposzta. Jó főzést!

Üdv:
Matyi

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése