Sziasztok!
Hát végre rászántam magam, hogy egy tavaly elkészített kaját feltegyek a blogba. Mostanában a körülmények alakulása a blogírásnak nem kedvezett, de legfőképpen a saját hozzáállásom. De ennek vége!
Most nekiállok. A 2013-as év a blogírás éve lesz! Rengeteg, bennetek felmerülő kérdésre fogok remélem választ adni. Pl.:
Hogy lehet birkavesével földrengést megelőzni?
Nagyon egyszerűen, végy...
- 1 kg sertéshús kockázva (lapockát vettem, az volt a legolcsóbb...)
- 3-4 fej vöröshagyma
- 5-6 gerezd fokhagyma
- ízlés szerint füstölt szalonna
- 1 kg savanyú káposzta
- 1 nagy doboz tejföl
- só, bors, pirospaprika, babérlevél
Megmossuk a káposztát (én most nem tettem, és túl savanyú lett, régebben egy kevésbé savanyú káposztával tökéletes lett mosás nélkül), és felkockázzuk a húst, hagymát...
...a szalonnát meg ízlés szerinti szeletkékre:)
Fokhagyma vagy paszír, vagy apróra vág.
Elkezdjük pirítani a szalcsit, majd hozzátesszük a hagymuszt, és megsózzuk.
Ha a hagyma üveges, mehet a hús.
Ha a hús fehérre pirult, mehet a pirospaprika jó BŐVEN! Ne felejtsük el lehúzni a tűzről a lábost.
4 evőkanállal tettem bele:)
Felöntjük vízzel pár másodperc után. A bors és babérlevél is belemehet már.
Kis lángon főzzük 30 percet forrás után.
Nekem így nézett ki utána.
Egy kanállal kimerünk a forró léből...
...és belekevergetjük lassan a tejfölbe
Összerottyantás után jó étvágyat, friss kenyérrel az igazi!
Biztos vagyok benne, hogy ahány ház annyi székelykáposzta. Jó főzést!
Üdv:
Matyi
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése