Az ember azt gondolná, hogy a reggelit csak reggel jó enni. De nem!
Igazán emberes kaja minden napszakra:)
Számtalan variáció létezik ezen a néven. Én egy kevésbé "light"-osat szeretnék elétek tárni, megint csak ami itthon volt beledobtam:)
Parasztreggeli:
- 1 paradicsom (vagy szárított paradicsom)
- 1 kg főznivaló burgonya
- 1 nagy kanál zsír
- 1/2 szál kolbász
- 25 dkg húsos szalonna
- 6 tojás
- 1 szál póréhagyma
- 6 gerezd fokhagyma
- 2 vöröshagyma
- só, bors
Szépek már így is!
A krumplit feltesszük főzni sós vízben, a tojást is megfőzzük. A szalonnát felvágjuk és a zsíron megpirítjuk.
Ez a csuda finom paradicsom lett benne - köszi Mama!
Hagymát apróra vág, fokhagymát még apróbbra.
Ha a szalonna megadta kissé magát, hozzáadjuk a kolbit is. Ezután a vöröshagyma is rá!
3 db-ot vágtam bele, ezt is apróra!
Megfőtt a krumpli, és megpirult a hagyma, ezeket összekever.
Így:) Ekkor mehet bele a só, bors.
Ha megfőtt a tojás, így járunk el vele.
Ezt a tojást se a tescoban vettem:) - köszi Bea!
Mehet bele a maradék alkotórész: tojás, póré, fokhagyma.
Ezután már csak egy rottyantásnyi időre hagyjuk a gázon, és ehetünk is!
Jóétvágyat!
Üdv:
Matyi
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése