Oldalak

Menü: Gyömbéres disznaja krumplival, zellerkrém

Üdv!



Egy újabb recept, amit az itthon található alapanyagokból találtam ki, szerintem nagyon finom lett, csak sajna nem igazán a krumpli illene hozzá, hanem a tészta, vagy a rizs.
Minden esetre a feleség megette:)
Most egyből 2 receptet teszek fel, szerintem nagyon jó lett a leves is az ebédhez, azt is megosztom veletek.


Íme:

Gyömbéres sertés comb

- 1kg sertés comb
- 3 db vöröshagyma
- 1/2 fej fokhagyma (nem túlzás!)
- 1 evőkanál zsír
- 1 kis pohár tejföl
- 1 evőkanál keményítő
- 2 hüvelykujjnyi gyömbér
- bors, só, majoránna

Zellerkrém (nem leves, mert sűrű lett)

- 1 db nagyobb fej zeller
- 1 db vöröshagyma
- 1 kis pohár tejföl
- só, bors, szerecsendió, petrezselyem


Kockázzuk fel a húst!












Aztán a hagymát kockázzuk, és tegyük fel a zsírral pirulni.












Közben a zellert megpucoljuk, és ugyancsak felkockázzuk!


A sok kockázás után élvezzük a helyzetet. Minden kocka lett. És így jó.

Figyeljétek meg a képen, hogy a hozzáértő által felcsíkozott (még nem kockázott) zeller még a falon is megmaradt! Törekedjünk erre mi is.

Ha a hagyma egy kicsit barnult, és összement fele mennyiségűre, vegyünk ki belőle egy-két evőkanálnyit, amit majd a levesbe fogunk tenni, így nem kell külön pirítgatni hozzá.
A hús bele, és jó nagy lángon mindenhol megpirítjuk. 
 Az a jó, ha akkor kezd levet ereszteni, mikor már megpirult. Hozzá a só, bors, gyömbér. Ja a gyömbért nagyon apróra próbáljuk vágni. Sajna elfelejtettem róla fotót, de a lényeg annyi, hogy a gyökér szál irányának merőlegesen szeleteljük fel vékonyan, aztán lehet aprózni.
 Közben a kockázott zellert feltesszük annyi vízben, hogy éppen ellepje. Vigyázat, ha tetőt teszünk rá, kiforr!!

Egy kevéske vizet teszünk a húshoz, és fedő alatt addig főzzük kis lángon, amíg puha nem lesz a hús. Ez 30-45 perc.

 A zeller közben megpuhult, és botmixerrel szétturmixoltam. Mehet bele a fokhagyma,...












... a tejföl és a petrezselyem (én szárítottat használtam így télvíz idején..). Egy jó keverés és kész!

 A hús ha megpuhult hozzáadjuk a majoránnát és a fokhagymát. Ezek után behabarjuk egy kis tejföllel, amihez én hozzáadtam a kanál keményítőt, amitől szószosabb lett. Egy rottyantás és kész!












Én inkább tésztát ajánlanék hozzá, de így is finom lett!

Jó étvágyat, áldott hetet!

Matyi

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése