Oldalak

Hortobágyi húsos pali

Helló mindenki!


Régen hallottatok felőlem ugyebár? Már alig vártátok, hogy feltegyek egy újabb receptet?? A soufflé óta fakanállal a kezetekben vártátok a pillanatot kibontott hajjal a konyhában...ugye? 

Nos itten van. Csak hangsúlyoznám, hogy bátran fogjatok hozzá ti is férfi társaim! Kápráztassátok el feleségetek/barátnőtök/családotok ezzel az egyszerű és ősmagyar recepttel!

Tönkrement a fényképezőm, ezután automatikusan a mindig bevált, jó öreg WD-40-hez fordultam segítségért. Nem kellett volna. Azóta csekkolom a műszaki áruházak akcióit... Ezeket a képeket a mobilommal "csináltam" (a végeredmény szempontjából így tudom magam kifejezni).



Hortobágyi húsos palacsinta

- kevés zsír
- 0,7 kg sertéshús
- 0,3 kg marhahús
- 5 db hagyma
- 1 db zöldpaprika
- só, bors, pirospaprika

palacsinta:
- 2 db tojás
- 30 dkg liszt
- 3 dl tej
- annyi víz, hogy ne legyen túl sűrű 
- só


Hagymát zsíron megpirítjuk, elég ha nyolcadoljuk, úgyis szét fogjuk főzni.
Elvileg minél többféle hús van benne annál finomabb, én most 2 félét tettem bele: sertés lapocka, és marhalábszár. A marhát azért megtisztogattam nagyjából, így lett belőle 25 dkg...
Ha a hagyma egy kissé megpirult, hozzáadjuk a húst, és tovább pirítjuk, míg el nem kezd levet ereszteni. Fontos, hogy nagyon forró legyen a lábos. Nekünk van egy elektromos kuktánk, ami forró hangulatot tud teremteni a konyhában.

 Ekkor mehet bele a pirospaprika, só, bors...
  ...a paprika...

 .. és pirítjuk még 3 percet...
 ...majd vizet adunk hozzá (mivel a marhahús miatt kuktában főztem, alig öntöttem bele egy szűk pohárral).


Ilyen a kuktánk. Mindenkinek csak ajánlani tudom. Rizst, levest, pörköltet, párolt káposztát és még sok mást főz nekünk, csak kérni kell.
A nagymamámtól kaptuk nászajándékba, és nagyon szeretjük!


Ha van két serpenyőnk, mindkettőt vegyük használatba, mert nekem így eltartott egy fél óráig, mire mind kisült...


Közben kétszer lefuttattam a hús programot a kuktán. A perkeltet utófűszerezzük ízlés szerint, villával szétnyomkodjuk (mert annyira puha), leszűrjük a levének nagy részét (de azért hagyjunk benne, nehogy száraz legyen!) és...
 ...kiterít, rászed...
 ...alulról felhajt...
 ...ódalra is megy... (Jani a kemény)
 ...felcsavar, és beleteszi a zsírral kikent tepsibe.

 Jó sűrűn!
A végén leöntjük a maradék szósszal, és vígan betesszük a sütőbe 180 fokra 30 percig fedő nélkül!










Jóétvágyat!

PS: A hosszú hétvégén a tesóékkal elmentünk ide:

És jó volt!

Bye!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése