Oldalak

Spagetti

Sziasztok!



Itt egy egyszerű, gyors recept amit akkor készíthettek el, amikor nincs kedvetek boltba menni, de éhesek vagytok, és nem kínai gyorslevest ennétek. Én is ilyen alkalomból készítettem, és Ani is megdicsérte:)

Az alapanyagok általában otthon találhatóak, legalábbis nagy valószínűséggel, mivel még hús se kell bele. Nem mondanám egy paleo, és szénhidrátszegény ételnek, de finom, ráadásul ezerféleképpen lehet fűszerezni, és ami csak otthon maradék azt bele lehet dobni (darabka szalonna, kolbász). Finom az is, ha szimplán megfőzzük tésztát és hozzáadjuk a szószt, de ha az ember még bedobja a sütőbe akkor egy egészen új dimenziója jön ki az ízeknek! Összeérnek emberek!


Lássuk hát:

Spagetti

- 5 hagyma (nem túlzás!)
- 1 zacskó (0,5 kg) spagetti tészta (de lehet bármilyen más fajta is)
- 1 evőkanál zsír
- 1 üveg paradicsomlé
- 1 kanál liszt
- 20 dkg sajt
- bors, só, oregánó

 

Ez a kedvenc konyhai eszközöm:)




Minél apróbbra vágjuk a hagymát, annál gyorsabban megdinsztelhetjük.




Én beledobtam egy szalonna bőrkét ami a hűtőben hánykolódott egy ideje. Kiváló ízt adott neki!

Közben feltesszük főni a tésztát. Erről nem írok részletesen, csak annyit, hogy egyesek olajat tesznek a főzővízbe...szerintem nem érdemes elpazarolni. A jelszó: keverés!
A bátyustól tanultam, hogy a hagymából hogyan kell krémszerű, sűrű anyagot kreálni, ami még ráadásul irtó ízletes. Lepirítjuk kissé barnára, majd kis vizet adunk hozzá, ezután megint lepirítjuk, megint egy kis víz, és lepirítás. Én most csak egy kört csináltam ebből, de így is meglett az eredmény. 



A paradicsomléből egy keveset benne hagyunk az üvegben rá a kanál liszt, jól összerázzuk, így elkerülhetjük, hogy csomós legyen. Ezek után csak a többi alkatrészt hozzáadjuk, és átforraljuk. Ekkor lehet beletenni bármi egyebet pl: kukorica. A főtt tésztát eloszlatjuk az olívaolajjal kikent tepsiben, ráöntjük a szószt, sajt reszel, és sütőbe vele!


Finom!!!
 
Köszi a figyelmet!

Üdv:
Matyi


UI:
Az egyik első (kissé kései) paradicsomunk a teraszról. Bio, nem kemo!

4 megjegyzés:

  1. A kedvenc konyhai kinzóeszközöd működését majd közelebbről is megszemlélném.

    A paradicsom valahonnan ismerős nekem. De lehet, hogy csak az ismerősöm ismerőse.

    VálaszTörlés
  2. Igen egyszerű szerkezet, mint egy fésű amivel könnyen lehet hagymát vágni apróra. A paradicsomról annyit, hogy nem csoda, hogy ismerős, együtt éltetek egy darabig.

    VálaszTörlés
  3. Paradicsomi ez a blog!
    Szerintem minden hónapban megszavazhatnánk, hogy melyik kaját készítse el nekünk Matyi... mi meg kuktáskodnánk, összedobnánk a hozzávalókat.

    VálaszTörlés