A sógornőmék vendégségbe jöttek a nagyfaluból. Ebből az alkalomból Ani ötlete alapján egy mexikói ételt választottunk. Jó választás volt! Kb. a gyros-hoz hasonlít, sőt egyesek akár össze is tudnák keverni. Igazából csak a körítés között van különbség, a tortilla név a tésztára utal, ami fele-fele arányban tartalmaz kukorica lisztet. Esetleg nagyobb arányban, de van olyan recept is amiben csak kukoricaliszt van, de ezt már kitapasztaltuk, hogy minél több kukorica liszt van a tésztában annál könnyebben szakad/törik. A tészta receptet egy blogról loptam: maimoni.cafeblog.hu
Szerintem a hús titka, hogy legyne benne marha!
A sógornőmék segítettek az elkészítésben:
Hozzávalók:
tészta:
- 3,5 dl víz
- 55 dkg liszt
- 15 dkg kukoricaliszt
- 2 ek olívaaolaj
- 1 dkg só
- bors
töltelék:
- 50 dkg darált marhahús
- 50 dkg darált sertéshús
- só, bors, masala (vagy más erőteljes ízű fűszerkeverék)
- petrezselyemzöld
- uborka, paradicsom, hagyma (enyhén sózzuk meg)
szósz:
- 1 nagy tejföl
- 3 gerezd fokhagyma
- kevéske mustár
- só, bors, petrezselyemzöld
Megpirítjuk a húst egy kis ghín. De olyan erős lángon, hogy ne párolódjon, piruljon, szinte barnára! Közben megfűszerezzük jó erősen, hiszen a nyers zöldségekhez kell a fűszeres íz.
Simon és Edo epic zöldség darabolása.
Ha a hús készre pirult hozzáadunk egy adag apróra vágott petrezselymet.
A tésztát meggyúrtuk már előre, és a hűtőben pihent , ekkor kinyújtjuk IGEN vékonyra (1-2 mm)...
...rádobjuk a felhevült palacsintasütőre. 2 percig sem kell várni a megfordítással, aztán fél percig sütjük a másik felét is.
A szósz hozzávalókat elkeverjük, és ezután mindenki választ egy szimpatikus tortillát és megpakolja:)
Kész is van, jóétvágyat!!!
Üdv:
Matyi
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése