Gondoltam kipróbálom magamat a csirke kicsontozásában végre. Ehhez ugye szükségem volt egy madárra, és egy kajára. Spárban jártomban-keltemben megpillantottam az AKCIÓS tanyasi csirkéket. Fogtam és hazahúztam az egyikkel. Kicsi volt még, alig 1,2 kg. Aninak meg nekem pont elég - gondoltam. Ámde, épphogy kész lettem a kajával és a hozzávaló körettel is, mikor beállított két jóbarát. És milyen jól tették, hogy jöttek!! Így kiderült, hogy bőven elég ez a kiscsibe egy 4 fős társaságnak, sőt még másnapra is maradt:) A csontjaiból egy kis levest csináltam (szánalmasan szétfőtt tésztával, szégyen...), szóval egy szép, társasági este kellemes teljessége realizálódott.
Hozzávalók:
- egy csirke (1,2 kg, vagy ha combból van elég 80 dkg)
- 2 db vöröshagyma
- 8-10 db kisebb paprika
- 5 db paradicsom
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ek zsír
- 1 kis üveg/konzerv paradicsompüré
- egy kanál szardella (elhagyható)
- só, bors, cukor, darált kömény
Kicsontozom a csirkét a média oldalamon feltett video alapján. Nekem egy kicsit szétesett, de sebaj, úgyis fel kell darabolni.
Levesnek való mehet főni.
A húst először lepirítom nagy lángon egy kevés olajon /zsíron.
Míg pirul a hús megtisztítom a paprikát, paradicsomot (én lehúztam a bőrét), hagymát, fokhagymát.
Hagyma mehet a 2 kanál zsírra pirulni. Sózom.
Ha szép üvegesre pirult...
...(szeletelem a paprikát, parit közben)...
...akkor beleöntöm a paripürét, pirítom kicsit, hogy karamellizálódjon.
Csak 1-2 percig, aztán mehet bele a paprika, paradicsom...
...szardella (ez egy új szintet ad neki), cukor (2 evőkanál), bors, kömény.
Ha levet eresztett, beleteszem a húst, és lefedve párolom 25 percig kis lángon.
Ha letelt ez az idő beleteszem a fokhagymát, amit késsel apróra vágtam, és szétnyomogattam.
Ezután már el is oltom alatta a gázt, hagyom egy 5 perig még, és tálalom!
Rizzsel a legjobb. Igen tisztelt vendégeinknek ízlett (Nusi, Marci). Nekem is!
Jóétvágyat!
Üdv:
Matyi
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése