Oldalak

Bakonyi szelet

Sziasztok!

Be kell valljam, ez az egyik kedvenc ételem. DE! Sajnos, a precíz koncentráció épp valamiért alábbhagyott, és elfelejtettem az egyik legfontosabb alapanyagot!! A pirospaprikát. Szégyen és gyalázat. Nézzétek el nekem.
Majd jelzem a megfelelő fázisban. Ámde még így is kifejezetten versenyképes étek kerekedett belőle.
Egyébként ezek az alapanyagok már lehet, hogy a következő körforgásukban újra megjelentek valahol a kiszolgálópulton, mert már tavaly készítettem, eddig valahogy megbújt a fotók között.




Hozzávalók:

- 1 kg szeletelt tarja
- 4 vöröshagyma
- 1/2 kg szeletelt gomba
- 2 paprika
- 15 dkg füstölt szalonna (és ennek a bőre)
- 1 nagy telföl
- 1 evőkanál liszt
- 4 gerezd fokhagyma
- bors, só
- 4-5 evőkanál PIROSPAPRIKA

  A hozzávalókat pucoljuk, daraboljuk, szeleteljük.
 A húst jól átklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, és átpasszírozott fokhagymával megkenjük.

 A hozzávalókról egy gyönyörű összeállítás.


 A szalonnát a bőrkével megpirítjuk.
 Kivesszük az edényből, és egy kis zsír hozzáadásával...

 ...megbarnítjuk a húsokat.

 Épphogy színük legyen.
 Kinézünk az ablakon...
 Ha megvan az összes husi, kivesszük egy tálba...
 ...és mehet vissza a szalonna.
 Rá a hagyma!
 Ha üvegesre pirult, mehet rá a paprika...
 ...és a gomba, valamint a PIROSPAPRIKA! Bízom a képzelőerőtökben:)
 Ezeket pirítjuk, míg a gomba össze nem esik.
 Beletesszük a húsokat is, és a bőrkét! Kiváló ízt ad a bőrke, ne dobjuk ki soha!
 Rotyogtatjuk, míg megpuhul a hús (kb. 40 perc).
 A tejfölt kikeverjük a liszttel, és hőkiegyenlítés (tejfölhöz vagy tejszínhez, illetve bármilyen tejtermékhez lisztet vagy keményítőt keverünk, ehhez hozzámerünk a forró léből, átkeverjük és ezt a keveréket folyamatos keverés mellett adjuk  a forró ételhez) mellett hozzáadagoljuk a léhez.
 Íme. Ezután már csak összeforraljuk, és levehetjük a lángról!
 Én galuskát készítettem hozzá, mert ez az étel megérdemli:)

Jóétvágyat!

Matyi

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése