Sziasztok!
Majd jelzem a megfelelő fázisban. Ámde még így is kifejezetten versenyképes étek kerekedett belőle.
Egyébként ezek az alapanyagok már lehet, hogy a következő körforgásukban újra megjelentek valahol a kiszolgálópulton, mert már tavaly készítettem, eddig valahogy megbújt a fotók között.
Hozzávalók:
- 1 kg szeletelt tarja
- 4 vöröshagyma
- 1/2 kg szeletelt gomba
- 2 paprika
- 15 dkg füstölt szalonna (és ennek a bőre)
- 1 nagy telföl
- 1 evőkanál liszt
- 4 gerezd fokhagyma
- bors, só
- 4-5 evőkanál PIROSPAPRIKA
A hozzávalókat pucoljuk, daraboljuk, szeleteljük.
A húst jól átklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, és átpasszírozott fokhagymával megkenjük.
A hozzávalókról egy gyönyörű összeállítás.
A szalonnát a bőrkével megpirítjuk.
Kivesszük az edényből, és egy kis zsír hozzáadásával...
Épphogy színük legyen.
Kinézünk az ablakon...
Ha megvan az összes husi, kivesszük egy tálba...
...és mehet vissza a szalonna.
Rá a hagyma!
Ha üvegesre pirult, mehet rá a paprika...
...és a gomba, valamint a PIROSPAPRIKA! Bízom a képzelőerőtökben:)
Ezeket pirítjuk, míg a gomba össze nem esik.
Beletesszük a húsokat is, és a bőrkét! Kiváló ízt ad a bőrke, ne dobjuk ki soha!
Rotyogtatjuk, míg megpuhul a hús (kb. 40 perc).
A tejfölt kikeverjük a liszttel, és hőkiegyenlítés (tejfölhöz vagy tejszínhez, illetve bármilyen tejtermékhez lisztet vagy keményítőt keverünk, ehhez hozzámerünk a forró léből, átkeverjük és ezt a keveréket folyamatos keverés mellett adjuk a forró ételhez) mellett hozzáadagoljuk a léhez.
Íme. Ezután már csak összeforraljuk, és levehetjük a lángról!
Én galuskát készítettem hozzá, mert ez az étel megérdemli:)
Jóétvágyat!
Matyi
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése