Ezennel elindítom a blogomat.
Most gondolhatjátok, hogy "..na, még egy főzős blog..!", és igazatok van.
De!
Szeretnék valami különlegeset és legfőképpen HASZNOSAT alkotni ezzel a bloggal, meglátjuk sikerül-e.
Első bejegyzésem egy lekvárról készül, mely sose volt a kedvencem, legalábbis soha nem volt olyan magasztos magasságokban, mint pl. málna, szeder. Mivel szeretjük a helyit, elmentem hát a piacra és beszereztem az alapanyagot. Kétségekkel teli jöttem haza, nem sikerült olyan igazán szépet kapnom, ráadásul igen kicsik voltak a gyümölcsök. Ám a végeredmény kóstolása után teljesen egy szintre került a többi kedvencemmel. És mindezt kizárólag a fahéjnak köszönheti.
Mivel sajnos a szilvalekvár befőzése már a blogom indítása előtt megtörtént, így csak a végeredmény látható, a folyamat nem.
Egy alapszabályom lesz, minél több képet feltenni a folyamatokról és persze a végeredményekről. A kedvenc szakácskönyvem is tele van képekkel:)
Tehát a fahéjas szilvalekvár:
Tátáá |
- 4-5 kg szilva (kisebb, túlérett, csúnyább a jobb)
- 1 kg cukor
- 2 evőkanál őrölt fahéj
- egy lehelletnyi vanília aroma
Harmónia |
NEM kell bele semmilyen tartósítószer, vagy több cukor! Persze ha felbontjuk, a hűtőben a helye.
Mindezt botmixerrel átpürésítjük ha felforrt, egy 5 percig még hadd forrjon és mehet az üvegekbe.
A sterilizálást egyszerű oldottam meg: egy kevés víz az aljukba, és 4-esével mikróba be míg felforr. Azon nyomban kiönt víz, betölt lekvár.
Még van szilva szezon, bátorítok mindenkit, hogy próbálja ki!
Legyen szép hetetek!
Matyi