Oldalak

Bordó kezdetek (Szilvalekvár fahéjjal)

Üdv mindenkinek!

Ezennel elindítom a blogomat.

Most gondolhatjátok, hogy "..na, még egy főzős blog..!", és igazatok van.

De!

Szeretnék valami különlegeset és legfőképpen HASZNOSAT alkotni ezzel a bloggal, meglátjuk sikerül-e.

Első bejegyzésem egy lekvárról készül, mely sose volt a kedvencem, legalábbis soha nem volt olyan magasztos magasságokban, mint pl. málna, szeder. Mivel szeretjük a helyit, elmentem hát a piacra és beszereztem az alapanyagot. Kétségekkel teli jöttem haza, nem sikerült olyan igazán szépet kapnom, ráadásul igen kicsik voltak a gyümölcsök. Ám a végeredmény kóstolása után teljesen egy szintre került a többi kedvencemmel. És mindezt kizárólag a fahéjnak köszönheti.

Mivel sajnos a szilvalekvár befőzése már a blogom indítása előtt megtörtént, így csak a végeredmény látható, a folyamat nem.

Egy alapszabályom lesz, minél több képet feltenni a folyamatokról és persze a végeredményekről. A kedvenc szakácskönyvem is tele van képekkel:)





Tehát a fahéjas szilvalekvár:

Tátáá

- 4-5 kg szilva (kisebb, túlérett, csúnyább a jobb)
- 1 kg cukor
- 2 evőkanál őrölt fahéj
- egy lehelletnyi vanília aroma

Harmónia

NEM kell bele semmilyen tartósítószer, vagy több cukor! Persze ha felbontjuk, a hűtőben a helye.
Mindezt botmixerrel átpürésítjük ha felforrt, egy 5 percig még hadd forrjon és mehet az üvegekbe. 

A sterilizálást egyszerű oldottam meg: egy kevés víz az aljukba, és 4-esével mikróba be míg felforr. Azon nyomban kiönt víz, betölt lekvár.

Még van szilva szezon, bátorítok mindenkit, hogy próbálja ki!

Legyen szép hetetek!

Matyi